Blog

Compunere – Primăvară, bine ai venit!

Click to rate this post!
[Total: 51 Average: 4.7]

Compunere despre primăvară

Compunere – Primăvara

Se aud glasurile duioase ale păsărelelor. Își vestesc una alteia bucuria venirii primăverii. Zboară de pe un ram pe altul, căutând-și cuibul. Pomii, stropiți cu flori plăpânde își lasă crengile purtate de adierea blândă a vântului. Razele domoale ale soarelelui mângâie primii muguri ce dau să pocnească și își scot la iveală verdele crud, iar firul ierbii se frânge sub greutatea picăturilor de rouă.

bookzone.ro

Compunere despre primăvară

De sub pământ gândacii își croiesc drum la suprafață în goana lor după hrană dar și după căldura binefăcătoare a soarelui.

libris.ro

Pe cer, balauri pufoși și albi se întrec umbrind pe alocuri pământul. Albastrul azuriu al cerului te îndeamnă la visare, pace și liniște.

Prin pământul umed ce mai poartă urma frunzelor putrezite din toamnă, ia naștere o viață nouă. O viață nouă și gingașă cu miros de veșnicie. Ghioceii. Aceștia încolțesc impingându-și vârful curajos prin micul petic de zăpadă lăsat ca amintire de bătrâna iarnă.

libris.ro

Compunere despre primavara

Pe dealul scăldat de razele soarelui li se alătură ghioceilor, mănunchiuri plăpânde de brandușe. Albe, mov, lila, galbene, toate se leapădă de plăpumioara albă de peste iarnă și învăluie câmpia cu parfumul lor suav și dulce.

nemira.ro
  Compunere despre primăvară

Anotimp al învierii și al bucuriei, fă sufletele noastre să tresalte la vederea frumuseții tale și topește precum zăpadă la venirea ta tot ce e rău în lume. Fă-ne mai puri și mai gingași precum un fir de ghiocel. Care deși e mic într-o lume atât de mare este foarte curajos și învinge primul ghimpii friguroși ai iernii oferind atâta bucurie prin frumusețea lui.

libris.ro

Primăvară, bine ai venit!


Dacă ți-a articolul “Compunere – Primăvara, bine ai venit!”, vezi și alte compuneri:

Compunere despre copilărie

O întâmplare într-o grădină cu flori

La gradina zoologică

Compunere despre carte.

Compunere despre primăvară

3 thoughts on “Compunere – Primăvară, bine ai venit!

Lasă un răspuns