libris.ro
Rezumate

Leul, vrăjitoarea și dulapul – Cronicile din Narnia 2 (rezumat)

Click to rate this post!
[Total: 14 Average: 4.8]

Acest articol este un rezumat al întregului volum Cronicile dinNarnia 2-Leul,vrăjitoarea și dulapul, dacă vrei să citești doar o prezentare a cărții, vezi recenzia.

Cronicile din Narnia 2-Leul,vrajitoarea si dulapul

Leul, vrăjitoarea și dulapul-Rezumat

În timpul celui de-al doilea război mondial, pentru a-i feri de bombardamente, cei patru frați, Peter, Lucy, Edmund și Susan Pevensie sunt trimiși de către părinții lor să locuiască în marea casă a bătrânului profesor Kirke.

bookzone.ro

Jucându-se, cei patru descoperă un dulap misterios. Lucy întră în el și se trezește deodată într-o pădure în care este iarnă, iar în fața ei vede un felinar.

Aici se întâlnește cu un faun, Tumnus care îi spune că se află în ținutul Narnia care momentan este stăpânit de o vrăjitoare rea. Acesta a făcut să fie mereu iarnă, fără Crăciun.

libris.ro

Îi mai spune și că aceasta a dat ordin ca oricine întâlnește un om să i-l predea. Dar i se face milă de Lucy și o lasă să se întoarcă în lumea ei.

librex.ro

Niciunul din frații nu au crezut cele spuse de Lucy, considerând-o mincinoasă.

Leul,vrajitoarea si dulapul (rezumat)

Edmund ajunge în Narnia

Urmează vizita lui Edmund în Narnia. El se întâlnește cu Vrăjitoarea care sub promisiunea că îi va mai da rahat magic, îl convinge să se întoarcă cu ceilalți frați ai săi.

  Zâna Zorilor, rezumat după Ioan Slavici

Cei patru, odată ajunși în Narnia descoperă că faunul dispăruse și că Vrăjitoarea e pe urmele lor datorită unei profeții.

Această profeție spune că atunci când doi fii de-ai lui Adam și două fiice de-ale Evei vor fi încoronate în castelul Cair Paravel din Narnia, domnia Vrăjitoarei va lua sfârșit.

nemira.ro

Astfel, ajutați de un cuplu de castori, cei patru pornesc să se întâlnească cu Leul Aslan, Regele de drept al Narniei despre care se zvonea că s-a întors.

Edmund își trădează frații

Lucrurile, însă, se complică când Edmund fuge pentru a i se alătura Vrăjitoarei pe care o consideră bună și divulgă planurile fraților săi.

Cu timpul descoperă că Vrăjitoarea este rea și regretă ceea ce a făcut.

libris.ro

Cronicile din Narnia 2

După mai multe peripeții, ceilalți frați ajung să se întâlnească cu Moș Crăciun care le oferă cadouri sub forma unor arme pentru a lupta împotriva Vrăjitoarei.

niculescu.ro

Aceștia ajung într-un final să se întâlnească cu Leul și pregătesc o armată pentru a o înfrunta pe Vrăjitoare.

Edmund reușește să scape și se întâlnește cu frații săi. Însă Vrăjitoarea Jadis, vine personal în tabăra Leului și îl cere pe Edmund. O lege veche din Narnia spune că orice trădător îi aparține.

Sacrificiul lui Aslan

Pentru a-l salva pe Edmund, Leul se sacrifică. Astfel, în toiul nopții, fără știrea nimănui pleacă spre masa de piatră unde avea să aibă loc jertfa. Însă este urmărit de Lucy și Susan cărora le permite până la un moment dat să-l însoțească.

cartepedia.ro
  Charlie și fabrica de ciocolată - rezumat carte de Roald Dahl

În acea noapte, cu lacrimi în ochi, cele două fete asistă la batjocorirea și uciderea Leului. Însă a doua zi de dimineață mare le-a fost surprinderea să îl vadă în fața lor chiar pe Aslan.

În Narnia exista o lege și mai veche care spunea că oricine fără de păcat se sacrifică pentru un trădător, îl va slava pe acesta dar va birui și moartea.

libris.ro

Marele război

Vrăjitoarea, crezând că a scăpat de Aslan pornește la atac pentru a rămâne o dată pentru totdeauna Regina Narniei.

Are loc astfel, un război între creaturile magice și animalele cuvântătoare, alături de cei patru frați.

Apariția Leului îi încurajează pe locuitorii din Narnia și astfel ajung să câștige lupta. Vrăjitoarea este ucisă, iar toate creaturile care erau de partea ei dispar.

La final, Aslan îi declară pe cei patru frați, domnitori la Cair Paravel în Narnia.

cartepedia.ro

Ei au domnit mulți ani în pace, până când într-o zi, adulți fiind urmăreau un cerb alb. Tot mergând, la un moment dat au recunoscut felinarul din mijlocul pădurii. Apoi au simțit că ating paltoane, iar într-o secundă au descoperit că se aflau din nou în casa profesorului Kirke. Dar timpul nu trecuse deloc,erau din nou copii.

Leul, vrăjitoarea și dulapul de C. S. Lewis

S-ar putea să-ți placă și celelalte rezumate:

  Când stăpânul nu-i acasă - rezumat după Emil Gârleanu

„Fram, ursul polar” de Cezar Petrescu-rezumat

„Matilda” de Roald Dahl – rezumat

„Cronicile din Narnia 1-Nepotul magicianului”-rezumat

“Omul de zăpadă” de Cezar Petrescu -rezumat