Recenzii carti

Carti in limba franceza-Quel amour d’enfant-Contesa de Ségur

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

De mai bine de jumatate de m-am mutat in Franta, iar pentru a-mi consolida mai bine cunostintele de limba franceza si implicit abilitatea de a comunica, am inceput sa citesc carti “usoare” in limba franceza. Asa am descoperit cartea “Quel amour d’enfant!” (pe care nu am gasit-o tradusa in limba romana pentru a va putea da corespondentul) si am luat pentru prima data cunostinta cu scriitoarea franceza de origine rusa, Contesa de Ségur. Pe care am inceput sa o indragesc dupa ce am terminat de citit aceasta carte si abia astept sa ma delectez si cu alte romane semnate de ea. Autoarea a fost numita “le Balzac des enfants” (Balzac al copiilor). Iar Balzac a fost si ramane prima mea dragoste literara.

Rating: ⭐⭐⭐⭐


Romanul a aparut in anul 1867 si are 415 pagini. Actiunea se desfasoara in Paris. Personajul principal este Giselle de Gerville, o fetita de 10 ani neascultatoare si nedisciplinata. Toata lumea stie de rautatile pe care Giselle le face si de modul in care isi santajeaza emotional parintii. Toata lumea in afara de parintii ei care ajung tot timpul sa faca cum vrea ea doar pentru a-i ramane in gratii.

bookzone.ro
  Charlie și fabrica de ciocolată - rezumat carte de Roald Dahl

Singura persoana care are cat de cat autoritate asupra ei si pe care Giselle o respecta este matusa mamei sale, Madame Monclair. Dupa un an de zile si dupa mai multe isprave de ale lui Giselle, culminate cu un furt, Madame Monclair intervine facand-o pe Giselle prin psihologie inversa sa aleaga de buna voie sa mearga la manastire unde spera ca se va corija. Desi cu greu, intr-un final parintii ei se resemneaza in fata acestei decizii incepand sa fie constienti de greselile pe care le fac in educatia fiicei lor.

Incet, Giselle incepe sa se indrepte, dar tot mai are recaderi din cand in cand. Dar aceasta atitudine o va costa foarte mult si ii va aduce multa suferinta, in special atunci cand, adolescenta fiind ajunge sa iubeasca, dar va face alegeri tot doar pentru simpla ei placere si amuzament.

libris.ro

Romanul se intinde pe o perioada de 17 ani si este unul realist. Imi place foarte mult stilul autoarei cat si firul narativ. Intradevar este oarecum in stilul “balzacian”, dar la un nivel mai putin intens, mai pentru copii. Finalul mi-a placut de asemenea si mi-a pus un zambet pe fata. Acesta s-a incheiat cu o morala foarte frumoasa, pe care va invit s-o descoperiti daca v-am starnit interesul. Desi este scris in urma cu mai bine de 150 de ani, situatia prezentata este cat se poate de reala si ar putea fi o lectie pentru parintii care nu stiu cum sa faca fata mofturilor si neascultari copiilor.

  Cronicile din Narnia 1-Nepotul magicianului de C. S. Lewis (recenzie)

Cum spuneam eu am citit aceasta carte in limba franceza, dar am si ascultat-o in acelasi timp. Am observat ca este mai eficient sa ascult cartea audio si sa ma uit si pe paginile ei pentru a vedea cuvintele scrise.

libris.ro

Daca vreti si voi sa citi sau sa ascultati cartea sau ambele simultan, vi le las mai jos.

Quelle amour d’enfant! de Comptesse de Ségur-pdf

nemira.ro

Varianta audio o gasiti aici: http://www.litteratureaudio.com/livre-audio-gratuit-mp3/segur-comtesse-de-quel-amour-denfant.html

In format fizic am vazut cartea “Quel amour d’enfant” sau alte carti in limba franceza pe anticariatele online

libris.ro

De asemenea, am scris și un articol cu cele mai bune site-uri de unde puteți descărca cărți gratuite în limba franceză intrate in domeniul public.Iata cateva ilustaratii din cartea originala.

Spor la citit si la cat mai multe carti bune!

4 thoughts on “Carti in limba franceza-Quel amour d’enfant-Contesa de Ségur

Lasă un răspuns