Compuneri

Compunere despre toamnă

Click to rate this post!
[Total: 8 Average: 4.8]

Adesea, îmi place să mă joc și să scriu compuneri, în special despre natură. Și cum toamna și-a întrat pe deplin în drepturi, iată o compunere despre toamnă.

Compunere despre toamnă

Compunere despre toamnă

E toamnă. Simt asta prin toți porii. Prin mirosul de fum ce vine din grădini, alături de cel al roadelor proaspăt culese. Prin crăncănitul ciorilor ce dau târcoale nucului. Prin peisajul ce devine din ce în ce mai colorat în nuanțe de arămiu și galben.

bookzone.ro

E toamnă și îmi place. Natura își leapădă haina crescută cu multă trudă pe timpul verii și se refugiază spre pământ. Pare un trist sfârșit, o moarte. Dar nu e decât pregătirea pentru o nouă renaștere. Mai rodnică și mai înfloritoare.

Ziua se scurtează, iar oamenii își duc la bun sfârșit muncile câmpului cât vremea încă e de partea lor. Seara, ici colo câte un horn scoate un fir subțire de fum.

libris.ro

Pe zi ce trece natura pare mai goală, iar casele mai pline. Oamenii se regăsesc pe ei și între ei. Fac bilanțuri și planuri noi.

Roadele proaspăt așezate în hambare și cămări dau mărturie trudei lor.

libris.ro

Frigul domnește peste natură și o îmbie la un somn binemeritat. În curând își va primi și plapuma moale de omăt, sub căldura căreia va pregăti roadele pentru un nou sezon.

  Poveste de Crăciun - compunere

Sfârșit – compunere despre toamnă.

nemira.ro

Dacă ți-a plăcut această compunere despre toamnă, vezi și alte compuneri:
Imagine: puzzlewarehouse.com

One thought on “Compunere despre toamnă

Lasă un răspuns