Prezentare cărți

Cartea femeilor care merită mai mult de Dr. Shefali Tsabary

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Cartea femeilor care merită mai mult este o carte de dezvoltare personală scrisă de Dr. Shefali Tsabary.

cartea femeilor care merita mai mult shefali

Cartea femeilor care merită mai mult – detalii carte

Publicare: Bookzone, 2021, 432pg
Gen: dezvoltare personală
Titlul în engleză: Radical Awakening – Turn Pain Into Power, Embrace Your Truth, Live Free
Notă Goodreads: 4.75/5

Cartea femeilor care merită mai mult este disponibilă pe:

Găsești cartea în limba engleză pe Amazon.com.

bookzone.ro

Cartea femeilor care merită mai mult – prezentare carte

Citind descrierea cărții am avut impresia că seamănă sau că tratează subiecte asemănătoare cu cartea Puterea prezentului sau Un pământ nou de Eckhart Tolle, doar că axat pe femei și pe problemele lor. De astfel, recenzia lui Eckhart Tolle m-a făcut să citesc cartea. Iar acum mi se pare că se aseamănă și cu cartea Vindecarea copilului interior de Stefanie Stahl întrucât demonstrează cum copilăria ne-a influențat și a pus bazele a ceea ce suntem azi, la felul cum reacționăm și relaționăm cu cei din jur.

libris.ro

Dr. Shefali este psiholog și în Cartea femeilor care merită mai mult relatează procesul propriu de “trezire” și atingerea iluminării, dar și cel al numeroaselor cliente. Astfel, te poți recunoaște în poveștile lor și descoperi propriile tipare care te sabotează și eventual cum au apărut. Dr. Shefali mai spune că femeile în general adoptă diferite roluri, cel de victimă sau de salvator, ca să dau câteva exemple, încă din copilărie, când această manifestare a egoului le-a ajuta să facă față situațiilor pe care nu le puteau controla. Însă acum acestea stau în calea a ceea ce sunt cu adevărat.

  Moarte pe Nil - carte de Agatha Christie

Din titlu, Cartea femeilor care merită mai mult am mai avut impresia că este și o carte feministă în care iar se împarte lumea în două, între femei și bărbați și toate discuțiile care pot exista.

libris.ro

Dar dr. Shefali prezintă diferența biologică și psihologică dintre femeii și bărbați și te ajută să-i înțelegi mai bine pe aceștia, să nu mai ai așteptări nepotrivite “condiției” lor și astfel să avem relații mult mai bune. Desigur, prezintă și consecințele patriarhului în evoluția femeii și a statului actual, dar totul echilibrat.

Cartea femeilor care merită mai mult are și o parte despre parenting care mi-a plăcut mult. Adesea ne punem pe ultimul loc în familia noastră crezând că ăsta este rolul nostru și că așa le facem un bine copiilor noștri, familiei nostre, dar dr. Shefali demonstrează contrariul. Știu că poate părea dificil la început, un gest egoist chiar.

nemira.ro
cartea femeilor care merita mai mult

“Cartea femeilor care merită mai mult te invită să faci primii pași către o viață trăită deplin, în perfect acord cu sinele tău autentic, dincolo de teama de respingere sau de eșec, dincolo de tipare comportamentale moștenite de la o generație la alta și de prejudecăți.

Această carte este pentru tine dacă:

libris.ro
 • Îți lipsește încrederea în tine și ai tendința să te auto-sabotezi.
 • Te ferești cu orice preț de conflicte sau discuții dificile, chiar dacă acest lucru înseamnă tolerarea unor comportamente abuzive.
 • Te confrunți cu stări de epuizare cronică, apatie și confuzie pentru care nu ai o explicație rațională.
 • Teama de eșec sau de respingere te împiedică să îți asumi riscuri calculate în carieră sau în viața personală.
 • Te simți adesea copleșită de așteptările celorlalți și de propriile tale așteptări.
 • Ai nevoie de validare exterioară pentru a îți aprecia realizările.
 • Te temi să-ți exprimi opiniile și să lupți pentru propriile scopuri și dorințe în relația de cuplu sau în mediul profesional.
  Ingrediente care ne fac viața mai frumoasă - carte de Mihaela Bilic

Această carte te va învăța să…

 • Observi modul în care familia, societatea și cultura în care te-ai născut ți-au modelat identitatea
 • Înțelegi că toate măștile impuse de societate îți împiedică sinele autentic să se exprime și să se dezvolte.
 • Depășești teama de respingere, de conflict, de eșec pentru a-ți descoperi adevărata identitate.
 • Impui limite și să acorzi timp doar acelor activități, relații și oameni care contribuie la dezvoltarea ta.
 • Renunți la rolurile care nu ți se potrivesc și să devii creatoarea propriei vieți.
 • Le privești pe celelalte femei ca pe niște surori, nu ca pe niște concurente.
Recenzii

“Cartea femeilor care merită mai mult va fi de mare ajutor celor pregătite să transcendă limitările impuse de condiționarea personală, precum și de condiționarea culturală, și să se trezească, descoperind că adevărata lor natură constă în prezența eternă a conștiinței.”

Eckhart Tolle

Absolut genială! Pas cu pas, Dr. Shefali ne oferă o cale de a ne elibera de tipare mai vechi și de a ajunge la o nouă destinație: sinele nostru autentic.”

Marie Forleo

“Femeia trezită se eliberează din strânsoarea fricii și se ridică, asumându-și puterea ei autentică. Aceste pagini vorbesc tocmai despre acest proces și subliniază modul în care fiecare femeie poate ajunge acolo – pas cu pas. O carte care te inspiră profund, reprezentând acea scânteie de care ai nevoie pentru a începe să evoluezi și să-ți asumi libertatea absolută.”

Alicia Keys
Despre autoare

Dr. Shefali își folosește experiența îndelungată ca psiholog, dar și experiența personală, pentru a te ghida pe calea dificilă a descoperirii și asumării adevăratei identități. Nu este un drum simplu, ci unul dureros, care presupune renunțarea treptată la măștile pe care femeile din toată lumea le poartă pentru a îndeplini fără resentimente sau reproșuri roluri impuse de societate.

  Magia ordinii - recenzie carte de Marie Kondo

Însă, parcurgând această cale, acceptând disconfortul, poți învăța să transformi durerea într-o putere care poate schimba vieți: a ta și a tuturor celor care te înconjoară.”

Sursa: Bookzone.ro


Dacă ți-a plăcut Cartea femeilor care merita mai mult de Dr. Shefali, vezi și alte cărți de dezvoltare personală:


Lectură plăcută! 📖2 thoughts on “Cartea femeilor care merită mai mult de Dr. Shefali Tsabary

Lasă un răspuns