Rezumate

Rezumat Puiul de Alexandru Brătescu Voinești

Click to rate this post!
[Total: 13 Average: 4.7]

Îmi amintesc din școală povestea tristă a puiului de prepeliță intitulată Puiul, scrisă de Alexandru Brătescu Voinești, al cărei rezumat vi-l las mai jos.

Cartea Puiul de Alexandru Brătescu Voinești este disponibilă pe libris.ro.

Puiul – rezumat

Într-o primăvară o prepeliță venită din țările calde începe să-și construiască cuibul într-un lan de grâu. Timp de șapte zile face șapte ouă din care după treizeci de zile ies șapte pui.

Prepelița avea mare grijă de pui, îi hrănea, iar la semnalul ei “Pitpalac” toți puii erau lângă ea.

elefant.ro

Într-o zi de iunie însă, puiul cel mare nu a alergat numaidecât când a auzit chemarea prepeliței și a fost prins de fiul unui țăran. Deși, la rugămintea tatălui său l-a eliberat, puiul s-a speriat foarte tare.

Timpul trecea, iar prepelița a început să-și pregătească puii pentru marea călătorie ce urmau să o facă la toamnă. Așadar, dimineața și seara îi învăța să zboare.

Puii avansau, dar iată că la sfârșitul lunii august un vânător își face apariția, iar puiul cel mare, neascultând indicațiile prepeliței se alege cu o aripă ruptă.

libris.ro

Zilele au trecut, iar toamna și-a făcut apariția cu vremea ei posomorâtă. Iar prepelița știa că puiul cel mare nu-și va mai reveni. În sinea ei se dădea o luptă, voia să-și protejeze ceilalți pui de frigul toamnei și să plece, dar și să rămână cu puiul cel mare.

  Greuceanu, rezumat după Petre Ispirescu

Într-una din zile se hotărăște, și-și ia zborul fără să privească în urmă. Puiul de prepeliță, rămas singur, își dă viața odată cu apariția primei ninsori, urmată de un ger aprig.


Dacă ți-a plăcut Puiul de Alexandru Brătescu Voinești – rezumat, vezi și alte rezumate pentru clasa a IV-a:

litera.ro

Vă recomand să citiți lecturile integral, de aici vine mare plăcere a lecturii. Rezumatele sunt doar un mic ajutor pentru școală.

Lectură plăcută!

Lasă un răspuns