Topuri și liste

Cărți de Crăciun și cu tematică de iarnă pe care le-am citit

Crăciunul este perioada mea favorită din an. Prin urmare, ador să-mi petrec timpul citind cărți de Crăciun. Îmi plac în general cărțile pentru copii, cu povești de Crăciun și cu multă zăpadă, dar citesc și romane de Crăciun.

Ador să mă delectez cu cărți de Crăciun ce plasează poveștile într-un cadru magic de iarnă.

Așadar, iată cărțile de Crăciun și cu tematică de iarnă pe care le-am citit:

1.Viața și aventurile lui Moș Crăciun de Frank BaumCarti de craciun Viata si aventurile lui mos craciun

Una din cele mai vechi versiuni despre povestea lui Moș Crăciun, încă de actualitate și îndrăgită de mulți cititori, este în topul preferințelor de cărți de Crăciun.

elefant.ro

Povestea în sine este un basm fermecător și nemuritor ce prezintă într-un mod original și plin de imaginație legenda lui Moș Crăciun, răspunzând astfel la multe întrebări. Cartea reprezintă una din cele mai frumoase recreații ale vieții celui mai îndrăgit personaj din întreaga lume.

2. Expresul Polar de Chris Van Allsburg

Carti de craciun

Călătoria magică spre Polul Nord cu Expresul Polar te va cuceri. Micul nostru erou îl va întâlni și pe Moș Crăciun care îi oferă primul cadou.

3. Un băiat numit Crăciun de Matt Haig

Carti de craciun

A devenit între timp cartea mea de Crăciun preferată. Deși intră în categoria de povești pentru copii, eu o recomand cu căldură tuturor cititorilor indiferent de vârstă. Cartea spune povestea lui Moș Crăciun și toate peripețiile prin care el a trecut până a ajuns personajul îndrăgit de toți copii. Această carte cuprinde tot ceea ce așteptam de la o carte de Crăciun: magie, bunătate, bucurie, zăpadă, reni, spiriduși, elfi, polul Nord.

4. Fetița care a salvat Crăciunul

Cele mai frumoase carti de craciun Fetița care a salvat crăciunul

libris.ro

Această carte de Crăciun reprezintă continuarea cărții Un băiat numit Crăciun și o are în prim plan pe Amelia, o fetiță de 8 ani, primul copil care a crezut vreodată în Moș Crăciun. Când magia de la Polul Nord începe să se stingă, Moșul pornește într-o aventură prin Londra pentru a o găsi. Astfel, avem parte de un roman plin de acțiune, dar înduioșător în același timp.

  Liber la lectură - reduceri și cărți gratuite (Humanitas, Bestseller)

5. Eu și Moș Crăciun

Cele mai frumoase carti de craciun Eu si mos craciun

A treia carte din trilogia de cărți de Crăciun scrisă de Matt Haig spune o poveste de Crăciun din perspectiva Ameliei, fetița care a salvat Crăciunul trecut. Însă și anul acesta se ivesc probleme care pot anula Crăciunul. Asistăm așadar la tot felul de aventuri învăluite în magie care te vor captiva și încărca cu farmecul Crăciunului.

bookzone.ro

6. Illustrated Treasury of Christmas Stories de Richard Kelly

Cele mai frumoase carti de craciun

nemira.ro

Una din cele mai frumoas ilustrate cărți de Crăciun. Este în limba engleză și cuprinde mai multe povești magice de Crăciun.

carturesti.ro

7. 24 de povești în așteptarea Crăciunului de Anne Lanoe

Carti de craciun

Cartea cuprinde 24 de povești de Crăciun pentru copii ce te introduc în atmosfera magică a Sărbătorilor de iarnă.

8. Omul de zăpadă de Cezar Petrescu

Carti de craciun

O frumoasă poveste de iarna care îl are în centrul ei pe magicul om de zăpadă Zavaidoc. O carte plină de zăpadă, aventuri și emoții, ce mi-a amintit cu drag de perioada copilăriei.

edituracasa.ro/

9. Când Moș Crăciun a căzut din cer de Cornelia Funke

Carti de craciun Când moș crăciun a căzut din cer

O frumoasă carte de Crăciun ce spune povestea ultimul Moș Crăciun adevarat.

10. Noaptea de Ajun de Clement C. Moore,

Carti de craciun

Sub titlul original, The Night Before Christmas, cartea cuprinde cea mai cunoscută poezie de Crăciun din întreaga lume. Și traducerea în limba română este drăguță, dar varianta în limba engleză îmi dă fiori de bucurie: Twas the night before Christmas, when all through the house not a creature was stirring, not even a mouse…”

11. Amintiri din copilărie de Ion Creangă

Carti de craciun

Mă refer aici la partea a doua a cărții, unde găsim niște pasaje de te ung pe suflet. Partea mea preferată e fragmentul cu mersul la urat.

librex.ro
  Cărți de bucate scrise de chef Florin Dumitrescu

12. Baba Iarna intră-n sat de Otilia Cazimir

Carti de craciun Baba iarna intră-n sat

cartepedia.ro

Acest volum cuprinde de fapt mai multe poezii, nu toate fiind de iarnă. Dar Baba Iarna intră-n sat, alături de Iarna pe uliță sunt poeziile copilăriei mele. Îmi trezesc emoții și amintiri atât de dragi.

13. Poveste de Crăciun de Charles Dickens

Carti de craciun

Una din cele mai celebre cărți de Crăciun, pe care am citi-o deja de două ori. Este reprezentativă pentru listele cu cărți de Crăciun. Domnul Scrooge, vizitat de fantomele Crăciunului va ajunge să aprecieze într-un final viața și sărbătorile de iarnă. O carte înduioșătoare, în stilul caracteristic al lui Charles Dickens.

14. Zăpădița de Natalia ZabilaCarti de craciun Zapadita - Natalia Zabila

Am dat de această carte întâmplator și am observat că stă la baza unui roman pe care l-am citit, Copila de zăpadă. Zăpădița este o fetiță ce ia naștere din zăpadă, din dorința unui cuplu bătrân de a avea copii. Mi-au plăcut în special ilustrațiile cărții, publicată tocmai în 1961.

15. Prințesa lupilor de Cathryn Constable

Carti de craciun și iarnă

O carte superbă și potrivită pentru a te cufunda în tărâmul de gheață al Rusiei și să urmărești în același timp aventurile Sophiei.

16. Cronicile din Narnia 2-Leul, vrăjitoarea și dulapul de C. S. Lewis.

Carti de craciun și de iarna

Am introdus cartea în acest top datorită peisajelor de iarnă minunat descrise, dar și a prezenței lui Moș Crăciun. Am postat separat rezumatul pe scurt.

17. Fram, ursul polar de Cezar Petrescu

Carti de craciun și de iarna

O carte înduioșătoare ce prezintă aventurile lui Fram în lumea circului, dar și prin sloiurile înghețate de la Polul Nord. Vă las aici un scurt rezumat.

18. Copila de zăpadă de Eowyn Ivey

Carti de craciun și de iarna

Asemenea poeziei Zăpădița, prezintă dorința unui cuplu bătrân de a avea copii, urmată de apariția unei fetițe. Acțiunea se desfășoară în Alaska, unde e un frig de crapă pietrele. Parcă și auzeam viscolul bătându-mi pe la urechi.

  Sub luna de șofran-Nicole C. Vosseler (recenzie)

19. Prin zăpadă și cenușă de Diana Gabaldon.Carti de craciun

Outlander este seria mea de cărți preferată. Am adăugat-o în acest top din acest motiv, dar și datorită zăpezii care abundă în poveste.

20. Păzea, se-ntoarce Moș Crăciun! de Pascal BrucknerCarti de craciun Păzea, se-ntoarce Moș Crăciun

Singura carte din această listă cu cărți de Crăciun citite care nu prea mi-a plăcut din cauză că îmi făcusem o altă idee despre ea. Nu este o carte cu povești pentru copii, ci o alegorie la degradarea societății. Limbajul autorului nu e tocmai pe gustul meu.

21. Mica enciclopedie Hygge. Rețeta daneză a fericirii de Meik Wiking

Carti de craciun și de iarna

Cartea este excepția acestui top, dar o pun aici întrucât prezintă sfaturi prețioase pentru a-ți pregăti un cămin cât mai confortabil și a trai la maxim această perioadă hygge din an.

*Magia Crăciunului. La final vă las o poveste de Crăciun scrisă de mine.

Sper ca lista mea cu cărți de Crăciun și tematică de iarnă pe care le-am citit să te inspire spre lecturi magice.

Lectură plăcută!

S-ar putea să-ți placă și :
Cele mai frumoase cărți de Crăciun
Cele mai frumoase poezii de iarnă și Crăciun
Cărți de Crăciun cu povești pentru copii

31 thoughts on “Cărți de Crăciun și cu tematică de iarnă pe care le-am citit

Lasă un răspuns

librariadelfin.ro
edituradiana.ro