Topuri și liste

Cele mai frumoase cărți de Crăciun citite și cărți de iarnă

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]

Crăciunul este perioada mea favorită din an. Prin urmare, ador să-mi petrec timpul citind cărți de Crăciun. Îmi plac în general cărțile pentru copii, cu povești de Crăciun și cu multă zăpadă, dar citesc și romane de Crăciun.

Ador să mă delectez cu cărți de Crăciun ce plasează poveștile într-un cadru magic de iarnă. Deci și cărțile de iarnă sunt preferatele mele.

Așadar, iată cărțile de Crăciun și cărțile de iarnă pe care eu le-am citit:

1.Viața și aventurile lui Moș Crăciun de Frank BaumCarti de craciun Viata si aventurile lui mos craciun

bookzone.ro

Vezi cartea pe:

Una din cele mai vechi versiuni despre povestea lui Moș Crăciun, încă de actualitate și îndrăgită de mulți cititori, este în topul preferințelor de cărți de Crăciun.

libris.ro

Povestea în sine este un basm fermecător și nemuritor ce prezintă într-un mod original și plin de imaginație legenda lui Moș Crăciun, răspunzând astfel la multe întrebări. Cartea reprezintă una din cele mai frumoase recreații ale vieții celui mai îndrăgit personaj din întreaga lume.

  1. Scrisori de la Mos Crăciun de J. R. R. Tolkien

Carti de craciun scrisori de la mos Crăciun

libris.ro

Cartea prezintă adevăratele scrisori pe care copiii lui Tolkien le primeau an de an de la Moș Crăciun, conținând informații de la Polul Nord. Astfel, avem și noi privilegiul de a ne bucura de scrierile minunate ale lui Tolkien și a descoperi aventurile de la Polul Nord.

3. Poveste de Crăciun de Charles Dickens

nemira.ro

Carti de craciun

Una din cele mai celebre cărți de Crăciun, pe care am citi-o deja de două ori. Este reprezentativă pentru listele cu cărți de Crăciun. Domnul Scrooge, vizitat de fantomele Crăciunului va ajunge să aprecieze într-un final viața și sărbătorile de iarnă. O carte înduioșătoare, în stilul caracteristic al lui Charles Dickens.
Cartea este disponibilă pe: libris.ro, litera.ro, carturesti.ro

libris.ro

4. Expresul Polar de Chris Van Allsburg

Carti de craciun

Călătoria magică spre Polul Nord cu Expresul Polar te va cuceri. Micul nostru erou îl va întâlni și pe Moș Crăciun care îi oferă primul cadou.

5. Un băiat numit Crăciun de Matt Haig

Cele mai frumoase carti de craciun pentru copii

Vezi cartea pe:

A devenit între timp cartea mea de Crăciun preferată. Deși intră în categoria de povești pentru copii, eu o recomand cu căldură tuturor cititorilor indiferent de vârstă. Cartea spune povestea lui Moș Crăciun și toate peripețiile prin care el a trecut până a ajuns personajul îndrăgit de toți copii. Această carte cuprinde tot ceea ce așteptam de la o carte de Crăciun: magie, bunătate, bucurie, zăpadă, reni, spiriduși, elfi, polul Nord.

6. Fetița care a salvat Crăciunul

  Colecția Cărți romantice - Octombrie 2021

Cele mai frumoase carti de craciun Fetița care a salvat crăciunul

Vezi cartea pe:

Această carte de Crăciun reprezintă continuarea cărții Un băiat numit Crăciun și o are în prim plan pe Amelia, o fetiță de 8 ani, primul copil care a crezut vreodată în Moș Crăciun. Când magia de la Polul Nord începe să se stingă, Moșul pornește într-o aventură prin Londra pentru a o găsi. Astfel, avem parte de un roman plin de acțiune, dar înduioșător în același timp.

7. Eu și Moș Crăciun

Cele mai frumoase carti de craciun Eu si mos craciun

Vezi cartea pe:

A treia carte din trilogia de cărți de Crăciun scrisă de Matt Haig spune o poveste de Crăciun din perspectiva Ameliei, fetița care a salvat Crăciunul trecut. Însă și anul acesta se ivesc probleme care pot anula Crăciunul. Asistăm așadar la tot felul de aventuri învăluite în magie care te vor captiva și încărca cu farmecul Crăciunului.

8. Cum a furat Grinch Crăciunul de Dr Seus

Carti de craciun grinch

Asemenea lui Scrooge, Grinch nu iubea deloc Crăciunul, ceea ce l-a determinat să facă tot felul de fapte rele, punând în pericol existența Crăciunului. Dar Crăciunul nu este despre lucrurile materiale, ci este mai mult o trăire, o emoție. Astfel vedem cum spiritul Crăciunului realizează transformări uimitoare în sufletul lui Grinch.

Carte este disponibilă pe: Libris.ro

9. Illustrated Treasury of Christmas Stories de Richard Kelly

Cele mai frumoase carti de craciun

Una din cele mai frumos ilustrate cărți de Crăciun. Este în limba engleză și cuprinde mai multe povești magice de Crăciun.

10. 24 de povești în așteptarea Crăciunului de Anne Lanoe

Carti de craciun

Vezi cartea pe LIBRIS.RO

Cartea cuprinde 24 de povești de Crăciun pentru copii ce te introduc în atmosfera magică a Sărbătorilor de iarnă.

  1. Omul de zăpadă de Raymond Briggs

Omul de zapada carti de craciun iarna

Scrisă în anul 1978, cartea a devenit o poveste clasică pentru copii și nu numai. James construiește un om de zăpadă, iar în toiul nopții se trezește și descoperă că acesta a prins viață. Între ei se leagă o prietenie strânsă și magică, iar omul de zăpadă îl invită să descopere lumea în zbor.

Vezi cartea pe LIBRIS.RO

12. Omul de zăpadă de Cezar Petrescu

Carti de craciun

O frumoasă poveste de iarna care îl are în centrul ei pe magicul om de zăpadă Zavaidoc. O carte plină de zăpadă, aventuri și emoții, ce mi-a amintit cu drag de perioada copilăriei.

13. Când Moș Crăciun a căzut din cer de Cornelia Funke

Carti de craciun Când moș crăciun a căzut din cer

Vezi cartea pe:

O frumoasă carte de Crăciun ce spune povestea ultimul Moș Crăciun adevarat.

14. Noaptea de Ajun de Clement C. Moore,

Carti de craciun

Vezi cartea pe:

Sub titlul original, The Night Before Christmas, cartea cuprinde cea mai cunoscută poezie de Crăciun din întreaga lume. Și traducerea în limba română este drăguță, dar varianta în limba engleză îmi dă fiori de bucurie: Twas the night before Christmas, when all through the house not a creature was stirring, not even a mouse…”

15. Scrisoare de la Moș Crăciun de Mark Twain

  Cărți romantice - martie 2021

Asemenea lui Tolkien, Mark Twain i-a scris în anul 1875 fiicei sale, Suzie o scrisoare semnată de Moș Crăciun de care avem și noi ocazia să ne bucurăm în zilele noastre.

16. Darul magilor de O. Henry

Cele mai frumoase carti de craciun darul magilor

În Ajunul Crăciunul, Della dorește să îi cumpere un cadou de Crăciun soțului ei, James. Neavând o situație financiară foarte bună decide să își vândă părul pentru a-i lua cadoul mult dorit. Însă în ziua de Crăciun ambii vor avea parte de o surpriză. O carte despre iubire și sacrificiu, o analogie la povestea magilor din Biblie.

Cartea este disponibilă pe: libris.ro

17. Amintiri din copilărie de Ion Creangă

Carti de craciun

Mă refer aici la partea a doua a cărții, unde găsim niște pasaje de te ung pe suflet. Partea mea preferată e fragmentul cu mersul la urat.

18. Ziua în care a nins de Ezra Jack Keats

Cele mai frumoase carti de craciun ziua in care a nins

La fel de fermecătoare și plină de zăpadă ca și cartea anterioară, “Ziua în care a nins” spune povestea lui Peter și aventurile lui prin zăpada pufoasă

19. Ninsoarea din vis de Eric Carle

Cele mai frumoase carti de craciun ninsoarea din vis

În seara de Ajun, obosit după o zi de muncă, un fermier stă la gura șemineului și se gândește cum poate exista Crăciun fără zăpadă. Dar adorme și visează că ninge, iar împreună cu animale sale, numite Unu, Doi, Trei, Patru și Cinci este acoperit de o pătură albă. Se trezește și descoperă că a nins cu adevărat. În același timp își amintește că mai are încă treburi de făcut. Își pune paltonul roșu și trece la treabă.

  1. Baba Iarna intră-n sat de Otilia Cazimir

Carti de craciun Baba iarna intră-n sat

Acest volum cuprinde de fapt mai multe poezii, nu toate fiind de iarnă. Dar Baba Iarna intră-n sat, alături de Iarna pe uliță sunt poeziile copilăriei mele. Îmi trezesc emoții și amintiri atât de dragi.

  1. Magia Crăciunului

Magia Crăciunului carte de Crăciun pentru copii

Cartea Magia Crăciunului este cea mai frumos ilustrată carte de Crăciun pentru copii și surprinde cu adevărat magia nopții de Crăciun.

Cartea este disponibilă pe: libris.ro, carturesti.ro

  1. Zăpădița de Natalia ZabilaCarti de craciun Zapadita - Natalia Zabila

Am dat de această carte întâmplator și am observat că stă la baza unui roman pe care l-am citit, Copila de zăpadă. Zăpădița este o fetiță ce ia naștere din zăpadă, din dorința unui cuplu bătrân de a avea copii. Mi-au plăcut în special ilustrațiile cărții, publicată tocmai în 1961.

  Crucea de foc vol. 1 (Outlander)-Diana Gabaldon

23. Prințesa lupilor de Cathryn Constable

Cele mai frumoase carti de craciun

O carte superbă și potrivită pentru a te cufunda în tărâmul de gheață al Rusiei și să urmărești în același timp aventurile Sophiei.

  1. Fiicele doctorului March de Louisa May Alcott

O frumoasă carte ce începe în preajma Crăciunului și continuă de-a lungul anilor prezentând transformările prin care trec cele patru fiice ale doctorului March în drumul spre maturitate.
Disponibilitate: elefant.ro, libris.ro, carturesti.ro

25. Cronicile din Narnia 2-Leul, vrăjitoarea și dulapul de C. S. Lewis.

Carti de craciun și de iarna

Am introdus cartea în acest top datorită peisajelor de iarnă minunat descrise, dar și a prezenței lui Moș Crăciun. Am postat separat rezumatul pe scurt.

  1. Fram, ursul polar de Cezar Petrescu

Carti de craciun și de iarna

O carte înduioșătoare ce prezintă aventurile lui Fram în lumea circului, dar și prin sloiurile înghețate de la Polul Nord. Vă las aici un scurt rezumat.

  1. Copila de zăpadă de Eowyn Ivey

Carti de craciun și de iarna

Asemenea poeziei Zăpădița, prezintă dorința unui cuplu bătrân de a avea copii, urmată de apariția unei fetițe. Acțiunea se desfășoară în Alaska, unde e un frig de crapă pietrele. Parcă și auzeam viscolul bătându-mi pe la urechi.

  1. Prin zăpadă și cenușă de Diana Gabaldon.Carti de craciun

Outlander este seria mea de cărți preferată. Am adăugat-o în acest top din acest motiv, dar și datorită zăpezii care abundă în poveste.

29. Păzea, se-ntoarce Moș Crăciun! de Pascal BrucknerCarti de craciun Păzea, se-ntoarce Moș Crăciun

Singura carte din această listă cu cărți de Crăciun citite care nu prea mi-a plăcut din cauză că îmi făcusem o altă idee despre ea. Nu este o carte cu povești pentru copii, ci o alegorie la degradarea societății. Limbajul autorului nu e tocmai pe gustul meu.

  1. Mica enciclopedie Hygge. Rețeta daneză a fericirii de Meik Wiking

Carti de craciun și de iarna

Cartea este excepția acestui top, dar o pun aici întrucât prezintă sfaturi prețioase pentru a-ți pregăti un cămin cât mai confortabil și a trai la maxim această perioadă hygge din an.

*Magia Crăciunului. La final vă las o poveste de Crăciun scrisă de mine.

Sper ca lista mea de cărți de Crăciun și cărți de iarnă pe care le-am citit să te inspire spre lecturi magice.

S-ar putea să-ți placă și :
Cele mai frumoase cărți de Crăciun
Cele mai frumoase poezii de iarnă și Crăciun
Cărți de Crăciun cu povești pentru copii

Lectură plăcută! 📖



31 thoughts on “Cele mai frumoase cărți de Crăciun citite și cărți de iarnă

Lasă un răspuns